Tarta tatin amb préssecs de Lleida

A l’estiu, els préssecs grocs són una autèntica delícia: dolços, aromàtics i sucosos. A Plusfresc trobaràs els d’en Ramón Torres, de Gerb, que ens en porta des de fa més de dues dècades. Com que estan collits al punt just, tenen un sabor molt més intens.
Per això, ara que en tenim, et recomanem que els aprofitis de mil maneres. Una de les nostres preferides és aquesta recepta de la Mireia Casamada: una tarta tatin senzilla amb un gust d’una altra galàxia.
Ingredients:
- 3 préssecs ben madurs
- 3 cullerades de sucre
- 1 cullerada d’aigua
- 50 g de mantega
- 3 claus d’espècia
- Pasta brisa
Preparació:
- Caramel·litza el sucre en una paella amb unes gotes d’aigua.
- Quan adquireixi un to daurat, incorpora-hi la mantega.
- Quan s’hagi fos del tot, afegeix-hi els préssecs tallats en grills i uns claus d’espècia.
- Mentrestant, folra un motlle amb paper de forn i reparteix-hi els trossos de préssec.
- Rega’ls amb una mica del caramel preparat.
- Tapa-ho amb la pasta brisa i enforna-ho durant 20-25 minuts a 200 ºC.
Recorda, un préssec groc de qualitat ha de fer olor! Trobaràs els millors préssecs i la resta d’ingredients que necessites a les nostres botigues i a la web de compra:
I si després de llegir aquesta recepta li has agafat el gust als pastissos fets amb fruita de temporada, et recomanem que llegeixis com fer aquesta flaugnarde amb peres ercolines!