El nostre blog

Publicado el dia

El bacallà skrei, un plaer pel paladar

Des de mitjans de gener fins a l’abril, arriba als nostres mercats el skrei, una varietat de bacallà fresc que és una autèntica delícia! Saps què és el bacallà skrei? Com es cuina? Quines característiques té?

El nom “skrei” es deu a les característiques d’aquest bacallà i significa salvatge i nòmada. Realitza una migració des de les fredes aigües del mar de Barents a Noruega cap a les illes Lofoten, on es dirigeix per fresar. En aquestes illes és on es realitza la seva captura en els mesos més freds de l’any.

Per preparar-se per aquesta migració de molts milers de quilòmetres en aigües congelades de l’Àrtic, el skrei necessita acumular greix, el que fa que tingui unes característiques organolèptiques especials, com ara un sabor més intens, i una carn més sucosa.

El llarg viatge que realitza, fa que el peix augmenti la seva musculatura, el que atorga a la carn blanca una textura més llisa, blanca i atapeïda i una especial brillantor nacrada. A més, es nodreix fonamentalment de marisc, que li aporta minerals que fan que tingui aquest sabor tan característic.

Cuinar el bacallà skrei és molt senzill! Ens serveixen la majoria de les receptes que fem amb el bacallà fresc o amb el dessalat.

Un any més, l’espera ha valgut la pena! A Plusfresc tenim l’autèntic bacallà skrei de Noruega, així ho certifica el segell de garantia que hi trobaràs. I a més, està a molt bon preu.

I vosaltres, coneixeu aquest peix? Teniu alguna recepta en ment amb aquest menjar?