Idees amb salmó que has de tastar abans que s’acabi l’any
El salmó és un d’aquells ingredients que no fallen mai i amb ben poc pots fer-ne plats saludables i elegants com aquests. Estàs a punt per descobrir dues noves maneres de gaudir amb aquest superaliment?
Salmó amb crosta de fruits secs
Aquesta recepta demostra que per cuidar-se no cal renunciar al sabor!
Ingredients:
- 2 lloms de salmó
- Anacards
- Ametlles
- 1 llimona
- Dues cullerades de julivert picat
- Mostassa
- Sal i pebre
Per a la salsa:
- 2 cullerades de mostassa
- 1 cullerada de mel
- Ratlladura de llimona
- 3 cullerades d’oli d’oliva
Acompanyament:
- Bròquil
- Patates
Preparació:
- Preescalfa el forn a 180 ºC.
- Pica els fruits secs i el julivert i barreja-ho amb la ratlladura de llimona.
- Treu la pell del salmó i salpebra’l.
- Cobreix-lo amb la mostassa i la barreja de fruits secs, julivert i ratlladura.
- Posa-ho al forn uns 10-12 minuts.
- Per fer la salsa, barreja mostassa, mel, ratlladura de llimona i suc, oli d’oliva i pebre.
- Serveix el salmó amb la salsa i acompanya’l de patates o bròquil.
Cistelles de paper d’arròs
Sabies que si fregeixes el paper d’arròs et queden cistelletes ideals per servir-hi el salmó?
Ingredients:
- 400 g de salmó fresc (un llom)
- 100 ml de salsa soja
- 2 rovells d’ou
- 1 rajolí d’oli
- 1 polsim de sal
- Pebre negre
- Suc de mitja llima
- Una mica de tabasco
- Alls tendres
- Fulles de paper d’arrós
- Oli per fregir
Preparació:
- Talla el salmó en trossets petits, fins a obtenir una textura tipus tàrtar.
- Marina’l amb la meitat de la soja durant uns 30 minuts.
- Posa els rovells d’ou amb la resta de salsa de soja i deixa’ls també mitja hora. Després barreja els rovells amb oli, pebre negre, suc de llima, sal i (si vols) picant.
- Fregeix les fulles d’arròs tallades a quarts i deixa-les en paper absorbent.
- Farceix les cistelletes amb el salmó i la salsa que has fet amb els rovells i afegeix-hi alls tendres.
Trobaràs el salmó més fresc a les nostres botigues i a la web de compra:
I si busques alguna opció més nadalenca, aquí trobaràs una recepta de pastís de salmó ideal per a aquestes festes!