El nostre blog

Publicado el dia

Consells per treure-li partit a l’orada

L’orada és un peix blanc amb una carn fina i saborosa. Es pot cuinar fàcilment i queda bé de qualsevol manera: a la brasa, al forn, a la planxa, amb salsa, al vapor…

Pots trobar dos tipus d’orada, a les peixateries: la de piscifactoria i la salvatge. La primera té la taca que tenen entre els ulls de color gris-negre, mentre que la segona la té de color daurat. La temporada de l’orada salvatge va des de setembre fins a finals de novembre i la que tenim a Plusfresc és mediterrània: ha estat pescada entre la Costa Brava i la Costa de Llevant.

Consells:

  • La Cristina, responsable de peixateria, la recomana al forn amb patates i ceba o a la sal (la coberta de sal gruixuda manté la carn sucosa i realça el sabor natural).
  • Guarda-la a la nevera (0–4 °C) i consumeix-la en 24-48 hores o congela-la si no la cuinaràs aviat.
  • Reutilitza el cap i les espines per fer un bon fumet de peix.
  • Demana’ns que te la netegem a la peixateria si no tens ganes de manipular-la (obrir-la, desescamar, eviscerar).
  • Evita sobrecuinar-la: la carn es torna seca. Cuina-la just fins que es desfaci fàcilment amb una forquilla.
  • Si ho prefereixes, te la cuinem al forn de peix: és un servei gratuït!
  • No compris mai orada de menys de 20 cm perquè es considera peix immadur.
  • La pots cuinar a la fregidora d’aire i queda boníssima! Només necessites: filets d’orada, tomates cherry, olives negres, tàperes, orenga, oli, sal, pebre, llimona i alfàbrega.

Ja és hora de posar a la pràctica el que has après! Trobaràs l’orada més fresca a les nostres botigues i a la web de compra:

Vols aprendre a preparar ceviche d’orada? T’expliquem aquesta recepta i la d’altres plats ideals pels sopars d’estiu aquí.