Com fer l’hummus perfecte
L’hummus és un puré de la cuina del Pròxim Orient, fet principalment amb cigrons cuits i escorreguts, tahina (pasta de sèsam), suc de llimona, all i oli d’oliva. De fet, el nom “hummus” és un abreujament de “ḥummuṣ bi-taḥīnah” (“cigró amb tahina” en àrab).
Un dels primers registres d’aquesta recepta es troba en un llibre de cuina del segle XIII al Caire, però aquesta versió no contenia ni tahina ni all. La variant moderna va aparèixer a Damasc al segle XVIII.
Se sol consumir com a aperitiu o acompanyament i si fins ara no has aconseguit que et quedi com als restaurants, segueix llegint, perquè t’expliquem uns trucs que marquen la diferència entre un hummus normalet i un d’espectacular.
- Per donar-li una consistència més suau, afegeix als cigrons, l’all, el comí en pols, el pebre vermell, la tahina i l’oli una cullerada generosa de iogurt cremós.
- També et recomanem incorporar-hi uns quants glaçons a l’hora de triturar-lo.
- Si busques opcions lleugeres per acompanyar el teu hummus, fes servir verdures com l’api, el cogombre, les endívies o el carbassó cru.
- No et quedis amb la recepta bàsica! Que no et faci por experimentar amb diferents tipus d’hummus, especialment si contenen productes de temporada (com aquest de moniato de Delicias Kitchen).
Trobaràs els ingredients que necessites per fer l’hummus (així com les verdures més fresques per acompanyar-lo) a les nostres botigues i a la web de compra: