Ajoblanco de préssec

Els préssecs de Lleida són una autèntica joia de l’estiu. I si, a més, els combines amb l’ametlla i l’oli d’oliva en una crema freda… el resultat és brutal. Avui et portem una versió diferent i sorprenent de l’ajoblanco, elaborada amb préssecs del nostre productor local Ramon Torres, de Gerb (Lleida) i amb tot el sabor de les terres de Ponent.
Una recepta facilíssima, d’aquelles en què solament barrejar els ingredients i gaudir de la màgia. T’animes a fer-la?
Ingredients
- 300 g de préssecs, millor que siguin d’aigua
- 250 g d’ametlla crua
- 80 g de pa sec
- 500 g d’aigua
- 60 g d’oli d’oliva
- 2 cullerades soperes de vinagre
- Sal i pebre
Preparació
- Pela els préssecs i posa’ls al got de la batedora juntament amb l’ametlla crua, el pa sec, l’aigua, el vinagre i un pessic de sal i pebre.
- Tritura-ho tot fins que quedi una crema ben fina.
- Afegeix l’oli d’oliva a poc a poc mentre continues triturant, perquè emulsioni i agafi una textura sedosa.
- Serveix-lo en gotets o bols petits. Decora amb dauets de préssec fresc i unes fulles d’alfàbrega.
- I ja ho tens! Un plat fàcil, refrescant i 100% de temporada, perfecte per a un dinar d’estiu o per sorprendre els convidats en un aperitiu.
Bon profit!
Podràs trobar tots els ingredients a les nostres botigues i a la nostra web de compra:

I si vols més receptes per treure-li suc als préssecs, no et perdis aquesta tarta tatin amb préssecs de Lleida.