El nostre blog

Publicado el dia

Ajoblanco de préssec

Els préssecs de Lleida són una autèntica joia de l’estiu. I si, a més, els combines amb l’ametlla i l’oli d’oliva en una crema freda… el resultat és brutal. Avui et portem una versió diferent i sorprenent de l’ajoblanco, elaborada amb préssecs del nostre productor local Ramon Torres, de Gerb (Lleida) i amb tot el sabor de les terres de Ponent.

Una recepta facilíssima, d’aquelles en què solament barrejar els ingredients i gaudir de la màgia. T’animes a fer-la?

Ingredients

  • 300 g de préssecs, millor que siguin d’aigua
  • 250 g d’ametlla crua
  • 80 g de pa sec
  • 500 g d’aigua
  • 60 g d’oli d’oliva
  • 2 cullerades soperes de vinagre
  • Sal i pebre

Preparació

  1. Pela els préssecs i posa’ls al got de la batedora juntament amb l’ametlla crua, el pa sec, l’aigua, el vinagre i un pessic de sal i pebre.
  2. Tritura-ho tot fins que quedi una crema ben fina.
  3. Afegeix l’oli d’oliva a poc a poc mentre continues triturant, perquè emulsioni i agafi una textura sedosa.
  4. Serveix-lo en gotets o bols petits. Decora amb dauets de préssec fresc i unes fulles d’alfàbrega.
  5. I ja ho tens! Un plat fàcil, refrescant i 100% de temporada, perfecte per a un dinar d’estiu o per sorprendre els convidats en un aperitiu.

Bon profit!

Podràs trobar tots els ingredients a les nostres botigues i a la nostra web de compra:

I si vols més receptes per treure-li suc als préssecs, no et perdis aquesta tarta tatin amb préssecs de Lleida.