Com triar un bon pernil
Trobar el pernil perfecte pot semblar complicat, però si segueixes aquests passos tindràs moltes més possibilitats d’encertar-la.
Tipus de pernil
El pernil serrà prové de porcs de raça blanca i té un gust suau i menys greix infiltrat. En canvi el pernil ibèric està fet amb porcs de raça ibèrica (o parcialment). És més gras, amb infiltració de greix que aporta sabor i suavitat i sol presentar aromes de fruits secs i notes més profundes.
Un pernil d’ibèric de gla acostuma a curar-se de 36 a 48 mesos per oferir tot el seu potencial. En pernils de menor gamma (d’engreix), aquest temps pot ser menor, però cal assegurar-se que no sigui molt curt, ja que això podria traduir-se en un sabor menys intens.
Com identificar un bon pernil
Observa les etiquetes de colors: negra (gla 100 % ibèric), vermella (gla però amb mescla), verda (d’engreix i de camp) i blanca (d’engreix). Fixa’t també en la peülla: si està desgastada vol dir que el porc ha fet vida a l’aire lliure. I, sabies que els pernils ibèrics es caracteritzen per ser potes més allargades i fines?
Com escollir segons el pressupost
Si vols un pernil per a ocasions especials, tria un pernil ibèric de gla, amb etiqueta negra (100 % si el pressupost ho permet) i un temps de curació llarg.
Si vols un pernil més assequible però de bona qualitat: considera pernils d’engreix (alimentació amb cereals). També tens les espatlles ibèriques, que acostumen a ser més econòmiques, encara que tenen menys carn que la cuixa sencera.
I amb tota aquesta informació sota el braç, toca anar a les nostres botigues o a la web de compra i trobar just el que necessites!
Ara que ja saps com triar el pernil perfecte per a aquestes festes, però sabries crear una taula de formatges i embotits que llueixi de veritat? T’expliquem com fer-la aquí!