El nostre blog

Publicado el dia

Farcells d’albergínia i verdures

Aquests farcells d’albergínia i verdures són un primer plat vegetarià amb una presentació molt original i que queda boníssim.

Dificultat: Mitjana
Temps de preparació: 25 min.
Temps de cocció: 20 min.

Plat compatible amb dieta vegetariana, sense ou, baixa en sucre, baixa en colesterol, baixa en calories

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 400
Hidrats: 129 (32%)
Proteïnes: 58 (14%)
Greixos: 213 (53%)

Ingredients

1 albergínia llarga
1 nap petit
1 pastanaga petita
50 g mongeta tendra
oli d’oliva
1 cullerada petita de farina
12,5 ml de llet descremada
10-15 g de formatge ratllat (baix en sal)

Preparació

Talleu l’albergínia a làmines d’entre 0,5 i 1 cm i poseu-les dins un bol amb aigua i llimona per evitar que s’enfosqueixin.
Mentrestant, poseu una olla al foc amb aigua (assegureu-vos que hi càpiguen les tires d’albergínia). Coeu-les durant 5-7 minuts. Retireu-les i col·loqueu-les entre papers de cuina per assecar-les. Reserveu-les.
Netejar el nap, peleu-lo i talleu-lo en tires llargues i primes. Repetir l’operació amb la pastanaga i les mongetes.
Feu bullir les verdures amb aigua uns 5-7 minuts (han de quedar una mica crues, perquè no es desfacin).
Muntatge dels farcellets: col·loqueu una làmina d’albergínia a manera de caneló. Al centre, poseu-hi una part de les verdures bullides i enrotlleu-ho. Col·loqueu-ho en un plat o una safata. Repetiu l’operació per a cada làmina d’albergínia
Feu la beixamel en un cassó. Poseu-hi una cullerada d’oli, afegiu-hi la farina i, sense deixar de remenar, aneu afegint-hi la llet fins que s’espesseixi.
Tireu la beixamel per sobre del caneló d’albergínia i, a dalt, afegiu-hi el formatge ratllat. Serviu-ho calent o a temperatura ambient.

Comentaris

Un plat sorprenent que es pot cuinar sense sal. Es pot preparar amb antelació, ja que es poden tenir els ingredients cuits i reservats a la nevera, a punt per muntar-los, i afegir-hi la beixamel calenta abans de servir.