El nostre blog

Publicado el dia

Espinacs al wok amb xips de moniato i agredolç de sèsam

Els espinacs al wok amb xips de moniato i agredolç de sèsam són un plat tan bo, fàcil i nutitiu com sona!

Dificultat: baixa
Temps de preparació: 10 min
Temps cocció: 15 min

Plat compatible amb dieta vegetariana, sense gluten, sense ou, sense lactosa, baixa en sucre, baixa en colesterol, baixa en sal

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 235
Hidrats: 96 (41%)
Proteïnes: 45 (19%)
Greixos: 95 (40%)

Ingredients

– ¼ de kg d’espinacs
– 1 o 2 grans d’all
– una cullerada d’oli d’oliva
– una cullerada sopera de vinagre d’arròs
– 1 pessic de sal
– 1 moniato petit

Per a la salsa agredolça de sèsam:
(per fer-ne ¼ de litre)

– 10 g de sucre
– ½ tassa de vinagre d’arròs
– suc i pell ratllada d’una llima o llimona
– 1 cullerada sopera de sèsam

Preparació

Peleu el moniato i talleu-lo a làmines fines amb un ratllador (per fer-ne xips com les de patata). Escalfeu una paella amb oli i fregiu-hi les xips de moniato molt ràpidament; quan estiguin daurades, col·loqueu-les sobre paper de cuina. Poseu-hi una mica de sal. Reserveu-ho.
Renteu els espinacs i trossegeu-los (si són fulles grosses). Assequeu-los.
Escalfeu el wok o una paella amb l’oli i els alls tallats a làmines fines.
Quan els alls agafin color, afegiu-hi els espinacs nets; saltegeu-los 3 o 4 cops i, quan comenci a reduir l’aigua que deixen, afegiu-hi una cullerada de vinagre d’arròs.
Doneu-los 4 o 5 voltes més, afegiu-hi les xips de moniato reservades i ja podeu servir el plat.

Per a la salsa: en un cassó al foc, poseu-hi el sucre, el vinagre, el suc i la pell ratllada de la llima; deixeu-ho coure a foc lent, remenant-ho de tant en tant, uns 5 minuts o fins que es redueixi a la meitat. Deixeu-ho refredar i afegiu-hi les llavors de sèsam.

Comentaris

El moniato és ric en vitamina A i el seu precursor. Recordeu que els espinacs no són rics en ferro. El wok ha d’estar sempre calent perquè els espinacs no bullin. Podeu afegir-hi una mica de sal en coure als espinacs, però recordeu que, com que són frescos i es cuinen directament, no en necessiten. Plat ple de fibra i que permet fer un segon amb tall sense miraments. També podeu preparar aquest plat amb altres ingredients, com panses i pinyons, cansalada, altres verdures, bolets…