El nostre blog

Publicado el dia

Suflé de bròquil amb formatge

Dificultat: baixa
Temps de preparació: 10 min
Temps de cocció: 15 min

Plat compatible amb dieta vegetariana, baixa en sal, energètica

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 459
Hidrats: 16 (14%)
Proteïnes: 23 (20%)
Greixos: 33 (65%)

Ingredients

– 45 g de bròquil
– 15 g de mantega
– 1 cullerada petita de farina
– 125 ml de llet
– 15 g de formatge parmesà ratllat
– 20 g de formatge cheddar ratllat
– 1 ou
– 1 pessic de nou moscada ratllada
– 1 pessic de sal

Preparació

Feu bullir el bròquil sense deixar que quedi gaire tou. Escorreu-lo i reserveu-lo.
En un cassó, desfeu-hi la mantega, afegiu-hi la farina i barregeu-ho bé perquè no s’hi facin grumolls. Afegiu-hi la llet calenta a poc a poc, sense deixar de remenar, fins que bulli i s’espesseixi.
Retireu-ho del foc i afegiu-hi el bròquil i els formatges. Remeneu-ho amb compte de no aixafar el bròquil.
Trenqueu un ou i separeu el rovell de la clara. Afegiu el rovell a la barreja, juntament amb la sal i la nou moscada.
Bateu la clara a punt de neu i, amb molt de compte, incorporeu-la a la barreja.
Poseu-ho en un motlle per a suflé sucat amb mantega.
Preescalfeu el forn a 180ºC i poseu-ho a coure fins que estigui daurat. Serviu-ho immediatament. Recordeu que no heu d’obrir el forn a mitja cocció; si ho feu, el suflé no pujarà.

Comentaris

La tècnica culinària del suflé permet elaborar plats consistents, però alhora digestius, amb molt pocs ingredients. Podem provar de fer suflés de diversos aliments. S’ha de vigilar de no obrir el forn durant la cocció —si ho fem, la massa no pujarà— i s’ha de servir al moment, ja que perd la consistència ràpidament.