El nostre blog

Publicado el dia

Saltejat de verdures amb salsa de coco i cuscús

Dificultat: baixa
Temps de preparació: 5 min
Temps de cocció: 10 min

Plat compatible amb dieta vegetariana, sense ou, sense lactosa, baixa en sucre, baixa en colesterol

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 760
Hidrats: 234 (39%)
Proteïnes: 67 (9%)
Greixos: 452 (59%)

Ingredients

– 1 ceba petita picada
– 75 g d’espàrrecs verds
– 1/2 pebrot vermell
– 1 pastanaga
– 100 g de bròquil en rames
– 50 g cuscús
– 1 cullerada d’oli d’oliva

Per a la salsa

– 1 cullerada d’oli
– 1 tros de gingebre fresc ratllat de 3 cm
– 1 ceba petita picada
– 2 grans d’all picats
– ½ cullerada de pebre dolç
– 100 ml de llet de coco
– 1 fulla de llorer
– pebre

Preparació

Preparació de la salsa

Escalfeu oli en una olla i afegiu-hi el gingebre, la ceba picada i l’all. Afegiu-hi el pebre dolç i deixeu-ho un minut.
Afegiu-hi la llet de coco i la fulla de llorer.
Escalfeu-ho fins que bulli; abaixeu el foc i tapeu-ho. Deixeu-ho durant 5 minuts i retireu-ho del foc

Preparació del saltejat

Tingueu nets i preparats —tallats a trossos petits— tots els ingredients del saltat.
Feu bullir aigua i, quan arrenqui el bull, afegiu-hi de cop el cuscús; coeu-lo 5 minuts, retireu-lo i deixeu-lo assecar. Reserveu-lo.
Escalfeu l’oli en una paella gran i saltegeu la ceba a foc fort; afegiu-hi els espàrrecs, el pebrot, la pastanaga i el bròquil. Saltegeu-ho tot fins que estigui tendre (al dente).
Barregeu les verdures amb la salsa, retireu la fulla de llorer i deixeu-ho coure 5 minuts.
Serviu el saltat amb la salsa i el cuscús.

Comentaris

Resulta un plat una mica exòtic. El toc que hi dóna la salsa de coco millora el sabor de les verdures cuites sense sal. Podeu variar les verdures amb què el prepareu segons la temporada i les preferències personals.