El nostre blog

Publicado el dia

Tàpers vegetarians per portar a la feina

Portar menjar en un tàper no vol dir que hagis de menjar malament: de fet gairebé qualsevol recepta tradicional, per molt elaborada i complicada que sigui, es pot adaptar perfectament i portar en aquests envasos tan còmodes, que són generalment de plàstic o de cristall. També les receptes orientals, tipus saltejats ràpids, són fantàstiques per portar a la feina. Avui et portem tres receptes amb idees vegetarianes que et faran la vida més fàcil!

Cuscús amb verdures i panses

El cuscús és una recepta marroquina a base de sèmola de blat cuinada amb un bon brou, moltes verdures i espècies. Constitueix un plat únic que aguanta molt bé per menjar de tàper.

Ingredients:

  • 250 g cuscús
  • 250 ml brou de verdures
  • 1 pebrot groc
  • 150 g carabassa
  • 1/2 carabassó
  • 2 grans d’all
  • Canyella, gingebre i comí
  • Coriandre fresc
  • 1 cs de margarina vegetal
  • Panses
  • Oli d’oliva verge extra
  • Pebre negre
  • Sal

Preparació:

  1. Renta bé i talla les verdures a daus petits. Pica l’all molt bé i integra’l a les verdures.
  2. En una cassola amb unes tres cullerades d’oli d’oliva sofregeix a foc mitjà-fort les verdures.
  3. Quan li quedi uns minuts afegeix les panses, el comí, el gingebre i la canyella.
  4. En un cassó posa a escalfar 250 ml de brou de verdures i quan comenci a bullir retira’l del foc i afegeix els 250 g de cuscús, tapa el cassó i deixa’l hidratar 3 minuts.
  5. Després dels tres minuts, afegeix una cullerada de margarina vegetal o d’oli d’oliva i remena uns segons al foc perquè no s’endureixi el cuscús i el gra quedi solt.
  6. Després barreja el cuscús amb el sofregit de verdures i amb el coriandre fresc picat.

Arròs fregit de coliflor

Et proposem una versió de l’arròs fregit baixa en carbohidrats on substituïm l’arròs per coliflor. Un deliciós plat d’inspiració asiàtica que es prepara en 15 minuts i que aguanta perfectament de 3 a 5 dies en un recipient hermètic a la nevera!

Ingredients:

  • 1 coliflor
  • 1 cs d’oli d’oliva verge extra
  • 2 grans d’all trossejats
  • 1/2 ceba trossejada
  • 1 pastanaga pelada i trossejada
  • 70 g de pèsols congelats o de pot
  • Sal
  • Pebre negre
  • 70 g de blat de moro
  • 1 cs de salsa de soja
  • 1/2 cp d’oli de sèsam (opcional)

Preparació:

  1. Renta la coliflor, retira les fulles i la tija central i trosseja-la.
  2. Posa la coliflor trossejada en un processador d’aliments i processa-la fins a obtenir una consistència similar a l’arròs. També la pots ratllar amb un ratllador gruixut.
  3. Posa una mica d’oli en una paella i quan estigui calenta afegeix l’arròs de coliflor, sal i pebre, remena i cuina a foc mitjà-alt durant uns 5-10 minuts o fins que comenci a daurar-se. Retira.
  4. Afegeix una mica més d’oli i posa-hi l’all, la ceba, la pastanaga, els pèsols, la sal i el pebre. Barreja i cuina a foc mitjà-alt fins que comencin a daurar-se (uns 5 minuts).
  5. Afegeix el blat de moro, remou i cuina un parell de minuts.
  6. Torna a posar l’arròs de coliflor i remou perquè s’integrin bé els ingredients.
  7. Incorpora la salsa de soja, remena i cuina uns 2-3 minuts, removent de tant en tant.
  8. Afegeix l’oli de sèsam (opcional) i remena.

Cigrons amb espinacs

És una recepta vegana fabulosa, o vegetariana si els acompanyem d’un ou ferrat. Menjar senzill, tradicional, humil, econòmic i deliciós. Què més es pot demanar?

Ingredients:

  • 500 g de cigrons cuits
  • 400 g d’espinacs congelats
  • 2 alls
  • 1 llesca de pa de pagès
  • 5 g de comí molt
  • 5 g de coriandre molt
  • 5 g de pimentó dolç
  • Un polsim de pebre blanc
  • 60 g de salsa de tomàquet
  • 30 g de vinagre de poma
  • 100 ml d’aigua
  • 100 g d’oli d’oliva verge extra
  • Sal

Preparació:

  1. En una cassola amb un parell de dits d’aigua cou a foc mitjà els espinacs congelats durant uns 15 minuts. Una vegada llestos, cola’ls i pica’ls ben petits.
  2. En una paella escalfa l’oli i fregeix els grans d’all pelats. Quan comencin a daurar-se, retira’ls i posa’ls al got d’una batedora de mà.
  3. En el mateix oli fregeix la llesca de pa fins a daurar-la. Escorre-la i afegeix-la al got de la batedora juntament amb el comí, el coriandre, el pimentó, el pebre blanc, la salsa de tomàquet i un pessic de sal. Tritura.
  4. Afegeix també el vinagre, l’aigua i la meitat de l’oli. Tritura bé i reserva.
  5. En una cassola o paella gran posa l’oli que ens ha sobrat de fregir l’all i el pa, escalfa’l i afegeix els espinacs picats. Salta’ls durant un parell de minuts.
  6. Afegeix la barreja que has triturat i cou-la dos minuts més, removent perquè es barregin els sabors.
  7. Finalment afegeix els cigrons cuits i salta durant cinc minuts. Prova de sal i rectifica si és necessari.

Esperem que gaudeixis d’aquests plats vegetarians!

També et poden interessar aquests consells per menjar de tàper.