El nostre blog

Publicado el dia

Receptes saludables per menjar de tupper

Menjar de tupper és l’opció més econòmica i saludable per menjar fora de casa, però sovint caiem en la repetició i la falta d’originalitat. Per això hem decidit proposar-te una selecció d’idees saludables i boníssimes que pots preparar ràpidament a casa i emportar-te on vulguis.

Guisat de carbassa i cigrons

Aquest guisat de carabassa i cigrons està per a llepar-se els dits. És una recepta molt senzilla, de les que millora d’un dia per l’altre i ideal per a quan fa fred.

Ingredients:

  • 750 ml d’aigua
  • 2 grans d’all
  • 1/2 ceba
  • 1/2 pebrot verd
  • 1/4 pebrot vermell
  • 1/2 tomàquet
  • 2 cullerades de tomàquet concentrat
  • 1 patata mitjana
  • 230 g de carbassa trossejada
  • 2 cp de pebre vermell
  • 1/2 cp de gingebre en pols
  • 1 cs d’oli d’oliva verge extra
  • 1 pot de cigrons o cigrons cuinats (425 g)
  • Julivert per decorar

Preparació:

  1. Escalfa l’aigua en una olla i quan bulli posa-hi els alls, la ceba, el pebrot verd i vermell i el tomàquet fresc i el concentrat.
  2. Cuina a foc viu durant uns 5 minuts.
  3. Bat en una batedora de got o amb una de mà i posa la mescla de nou en l’olla.
  4. Tira les patates trossejades i cuina durant uns 10 minuts a foc mitjà-alt.
  5. Afegeix la carbassa a trossos i cou-la durant uns 15 o 20 minuts més o fins que estiguin tendra.
  6. Tira el pebre vermell, el gingebre i l’oli i remena.
  7. Afegeix els cigrons i cuina durant 5 minuts més.
  8. Serveix i decora amb una mica de julivert.

Salmó amb quinoa i verdures

Aquest es convertirà en un dels teus tuppers de capçalera, perfecte per l’oficina! Es tracta d’un equilibrat menú amb bròcoli i coliflor cuinats al vapor, quinoa saltada amb curri i un deliciós salmó a la planxa amb un toc exòtic de soja, llimona i mel.

Ingredients:

  • 1 bròcoli
  • 1 coliflor petita
  • Pimentó fumat
  • 2 tasses de quinoa
  • 2 grans d’all picats
  • 4 rodanxes de salmó
  • 4 cullerades de salsa de soia
  • 4 culleradetes de mel
  • Quatre cullerades de suc de llimona
  • Un raig d’oli d’oliva verge extra
  • Sal en escates

Preparació:

  1. Comença preparant la quinoa. Renta-la bé en un colador per treure-li l’amargor.
  2. A continuació posa a bullir aigua i posa-hi la quinoa amb un polsim de sal. Baixa el foc (recorda que necessites el doble de tasses d’aigua que de quinoa, en aquest cas serien quatre perquè porta dos de cereal) i cuina durant 20 minuts.
  3. Quan la quinoa estigui llesta, salta-la en la paella amb l’oli, l’all picat i una mica de curri en pols.
  4. D’altra banda, cou els vegetals al vapor.
  5. Després amaneix-los amb un raig d’oli d’oliva verge extra, pebre roig fumat i sal en escates.
  6. Prepara el marinat del salmó barrejant en una tassa la salsa de soja, la mel i la llimona. Deixa el salmó marinant amb aquesta mescla mitja hora a la nevera.
  7. Daura el salmó en una paella i serveix amb la quinoa i les verdures.

Mandonguilles de pollastre

L’última recepta que et proposem avui són unes delicioses mandonguilles de pollastre amb salsa de tomàquet. En coure-les al forn, en comptes de fregir-les, aconseguim que siguin molt més lleugeres.

Ingredients:

  • 500 g carn picada de pollastre
  • 2 ous
  • 5 cullerades de pa ratllat
  • 3 cullerades de farina
  • 1 pastanaga a trossets (bullida)
  • 1 ceba tendra fresca a trossets (bullida)
  • 1 ceba tendra fresca
  • Sal
  • Pebre
  • 1 ceba
  • 100 g brou de verdures
  • 400 g tomàquet triturat
  • Un polsim de sucre
  • Patates
  • Oli d’oliva verge extra

Preparació:

  1. Posa la carn picada en un bol, afegeix els ous, la pastanaga a trossets petits i la ceba tendra a trossets petits, el pa ratllat i la farina.
  2. Barreja bé amb les mans netes fins a formar una massa.
  3. Si veus que la massa et queda una mica tova per formar mandonguilles, afegeix una mica més de farina.
  4. Forma boles petites amb la massa (de la grandària que més t’agradi)
  5. Posa-les en una safata de forn i enforna-les durant 20 minuts a 180 °C, calor a dalt i a baix.
  6. Trosseja la ceba tendra en trossos petits i posa-la en una cassola amb 2 cullerades d’oli d’oliva, ofega-la durant 5 minuts.
  7. Afegeix el brou i deixa cuinar durant 2 minuts.
  8. A continuació afegeix el tomàquet triturat, un polsim de sucre, sal al gust i pebre.
  9. Cuina a foc mitjà durant 15 minuts.
  10. Quan les mandonguilles estiguin fetes, afegeix-les a la salsa de tomàquet i cuina-les uns 10 minuts a foc mitjà-baix.

Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes per endur al tupper!

També et poden interessar aquestes receptes de tuppers vegetarians.