El nostre blog

Publicado el dia

4 granissats i batuts que et faran oblidar la calor!

Les temperatures pugen sense pietat i no saps què fer? Recordes que feliç et feien els granissats quan eres petit? Doncs és molt fàcil preparar-los a casa. Només necessites gel, fruita i una liquadora. Aquí tens 4 propostes molt refrescants:

1. Granissat de cirera

Té una pinta espectacular, oi? Doncs el sabor encara ho és més! Aprofita que és temps de cireres, pren nota:

Ingredients:

–       500 g de cireres sens os

–       200 g de sucre

–       800 ml d’aigua

Comencem?

  1. Liqüem les cireres amb el sucre i passem el batut per un colador. Afegim l’aigua i ho posem a congelar.
  2. Quan estigui quasi congelat el traiem i el tornem a liquar, i repetim el procés dues o tres vegades, sempre amb cura que no es congeli del tot.
  3. Treure del congelador uns minuts abans de consumir-lo!

 

2. Batut de fruits vermells

Els fruits vermells no només tenen unes grans propietats antioxidants i estan de temporada, a més estan boníssims! Deixa’t seduir per aquest batut i combat la calor amb molt bon gust!

Ingredients:

–       1 tassa de fruits vermells (móres, gerds, cireres, nabius, groselles…)

–       1/2 litre de la teva llet preferida

–       4 cullerades de sucre

 

Som-hi!

  1. Simplement has de liquar tots els ingredients una bona estona fins que quedi una barreja homogènia.
  2. És recomanable fer servir fruits freds o fins i tot congelats, per reforçar la frescor del batut.

 

3. Granissat de préssec

Qui es pot resistir a la dolçor natural dels préssecs? És una fruita fantàstica i és d’aquesta temporada i amb aquests senzills passos es pot convertir en un batut increïble. Vols aprendre a fer-ho?

Ingredients:

– 4 préssecs

– 1 got de llet freda

– 2 cullerades soperes de sucre

– Glaçons de gel

 

Anem per feina!

  1. És molt i molt fàcil: pela els préssecs i reserva un parell de talls si vols per la decoració final. Pica’ls en trossets petits.
  1. Trenca una mica els glaçons de gel amb un drap i una mà de morter per poder liquar-lo i afegeix la resta d’ingredients.
  1. Torna a liquar fins que quedi ben barrejat i ja ho tens! 🙂

 

4. Granissat de síndria

No podia faltar la síndria, la fruita estrella de l’estiu. Te la mengis com te la mengis t’agradarà, però si ho presentes així, no la podràs oblidar! Que no et falti de res:

Ingredients:

–       1 kg de síndria

–       1 got d’aigua

–       250 g de sucre

–       El suc de mitja llimona

–       1 cullerada de suc de taronja

–       Canyella mòlta al gust

 

Pas a pas:

  1. Treu-li la pell i les llavors a la síndria i tritura la polpa fins a fer un puré. En el cas que sigui una síndria de Plusfresc no cal que li treguis les llavors, ja que no en té! 😉
  2. D’altra banda, barreja el sucre amb l’aigua i bull la barreja durant uns minuts fins a fer un almívar suau.
  3. Retira-ho del foc i afegeix el suc de llimona, el suc de taronja i deixa refredar la barreja.
  4. Barreja l’almívar amb la fruita i aboca-ho en un recipient per introduir al congelador. És molt important remoure bé la barreja cada mitja hora durant dues hores i després deixa que es congeli.
  5. Retira-ho uns minuts abans de consumir i ja ho tens! Quina pinta, eh? 😛