El nostre blog

Publicado el dia

Les taronges, no només per postres

les taronges no només per postres

T’agraden els cítrics, però només en menges per postres? Sabies que el seu gust és perfecte per potenciar el sabor de molts altres ingredients, i que per tant, també són perfectes per menjar-ne de primer i de segon? Afegeix taronges als teus plats i descobreix noves receptes. Nosaltres et recomanem:

Amanida de pastanaga i taronja

Ingredients:

  • 2 pastanagues
  • ½ taronja
  • Olives negres sense pinyol
  • 50 g d’anacards sense torrar
  • Panses
  • Suc de ½ llimona
  • 2 cullerades d’oli d’oliva verge
  • Sal i pebre

Preparació:

  1. Tallar les pastanagues en làmines fines després de netejar-les i pelar-les.
  2. En una paella, torrar els anacards durant 5 minuts. Afegir-hi la taronja i torrar durant 2 minuts més.
  3. Barrejar tots els ingredients en un recipient i amanir amb oli, llimona, sal i pebre.

 

Salmó amb cuscús a la taronja

les taronges als teus plats

https://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/2011/09/09/salmo-amb-cuscus-a-la-taronja/

Ingredients:

  • Un bon filet de salmó
  • 50 g de cuscús precuit
  • 1 taronja
  • Pell de llimona
  • ½ ceba petita
  • 3 dàtils
  • 1 grapat d’avellanes i ametlles
  • Fulles de menta
  • Olivada
  • Flor de sal d’olives negres
  • Comí molt
  • Oli, sal i pebre de colors

Preparació:

  1. Preparar el cuscús. Afegir-hi els fruits secs, la ceba i els dàtils picats i també ratlladura de taronja i menta. Amanir amb oli, el suc de mitja taronja, sal i comí. Reservar a la nevera.
  2. Marinar el salmó en ratlladura de llimona, oli i pebre durant una hora.
  3. Marcar durant un minut per tots dos costats en una paella ben calenta.
  4. Servir posant primer el cuscús sota el salmó amb una mica d’olivada. Finalment, escampem a sobre el salmó la sal i la ratlladura de llimona, i al cuscús la menta i trossets de taronja.

I si t’han agradat aquestes idees per incorporar taronges als teus plats, no et perdis aquestes receptes: broqueta de pollastre i salsa de taronja, empedrat de bacallà amb taronja i farinetes de civada amb fruita i xocolata.