El nostre blog

Publicado el dia

Cuinem amb productes de temporada: desembre

El desembre és el mes dels bròquils, les coliflors, els alls tendres, les nous i els cítrics com les mandarines i les taronges. Avui et proposem unes receptes de temporada, delicioses i fàcils per treure’n el màxim profit!

Truita d’alls tendres

No ens pots negar que la truita és un dels sopars més fàcils, ràpids i bons que existeixen, oi? Avui te la portem d’alls tendres, irresistible acompanyada d’una bona torrada de pa amb tomàquet!

Ingredients:

  • 2 ous
  • ½ manat d’alls tendres
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra

Preparació:

  1. Neteja, pela i talla els alls tendres a trossos no molt petits.
  2. Daura’ls en una paella amb una mica d’oli d’oliva i reserva.
  3. Bat els ous suaument en un bol, afegeix els alls tendres i sala al gust.
  4. Escalfa bé la paella amb una mica més d’oli i incorpora-hi la mescla.
  5. Fes la truita al teu gust.

Pesto de bròquil

La Meri Alba ens proposa cuinar el bròquil en un format molt diferent del que estem acostumats, en format pesto. T’assegurem que el resultat és espectacular!

Ingredients:

  • Un grapat d’alfàbrega fresca
  • 4 flors de bròcoli (no usis la tija, però guarda-la per a una crema, per exemple)
  • 1 gra d’all
  • 100 g de parmesà
  • 50 g de pinyons (pots substituir-los per nous o anacards)
  • 2 c/s d’oli d’oliva verge extra
  • Un polsim de sal
  • Pernil serrà
  • Burrata
  • Pasta

Preparació:

  1. Tritura l’alfàbrega, el bròquil, l’all, el parmesà i els pinyons amb l’oli i la sal per fer el pesto.
  2. Salta el pernil tallat a daus en una paella sense oli fins que estigui cruixent.
  3. Serveix la pasta ben barrejada amb el pesto, els daus de pernil i la burrata al damunt.

Llobarro en escabetx i cítrics

Els cítrics queden fantàstics en escabetx, li donen un toc boníssim al plat, com en el cas d’aquest llobarro. Apunta la recepta de l’Alba Barbero i quedaràs de 10!

Ingredients:

  • 4 lloms de llobarro
  • 50 ml de vinagre de poma
  • 2 cebes tendres
  • 1 c/p de pebre negre en gra
  • 2 taronges
  • 2 llimones
  • 100 g de gerds
  • 100 g de nabius
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre
  • Aigua

Preparació:

  1. Treu la pell a les taronges i les llimones, talla-les a tires i escalda-les uns segons. Retira-les i posa-les en aigua freda.
  2. Sofregeix en una mica d’oli dues cebes tendres tallades en anelles, afegeix el vinagre de poma, el suc de les llimones i el de les taronges.
  3. Incorpora-hi els grans de pebre el llorer i les pells dels cítrics i deixa bullir uns minuts.
  4. Posa-hi els lloms de llobarros salpebrats, cobreix amb aigua i cuina-ho a foc baix durant 5 minuts.
  5. Quan faltin 2 minuts de cocció, incorpora-hi els nabius i els gerds.

Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes de temporada!

I si t’animes a fer aquestes receptes, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.

WEB DE COMPRA

També et poden interessar aquestes begudes calentes per fer passar el fred.