El nostre blog

Publicado el dia

Cuinem amb productes de temporada: abril

A l’abril arriben verdures i fruites com la ceba tendra, les faves, els pèsols, les nespres o els maduixots. És un gran mes per gaudir de totes les receptes de temporada que et proposem avui!

Amanida de tomàquet i ceba tendra

Quines ganes d’amanides quan arriba el bon temps! Aprofita que la ceba tendra està de temporada, per posar-la als plats fresquets, hi queda de 10.

Ingredients:

  • Tomàquet
  • Ceba tendra
  • Ventresca
  • Olives negres
  • Oli
  • Sal

Preparació:

  1. Talla els tomàquets i la ceba tendra al gust.
  2. Posa-ho en un plat amb la ventresca i les olives.
  3. Amaneix amb sal i oli.
  4. Decora amb cues de ceba tendra picades per donar frescor.

Pancakes de pèsols


La nostra amiga Isa de Delicias Kitchen ens proposa una recepta molt original i amb producte de temporada: pancakes de pèsols i ceba amb salsa de iogurt i menta.

Ingredients:

  • 100 g de pèsols
  • 100 g de ceba tendra
  • 100 g de farina de cigrons
  • 10 cullerades d’aigua
  • 1 culleradeta de curri en pols
  • 1 culleradeta de comí en pols
  • 1/2 culleradeta de sal
    Salsa:
  • 125 ml de iogurt natural (cabra o vegetal)
  • 2 cullerades de menta fresca picada
  • 2 culleradetes de suc de llimona
  • 1 culleradeta d’oli d’oliva verge extra
  • 1 culleradeta de xarop d’atzavara o d’auró

Preparació:

  1. Prepara la salsa primer, barrejant tots els ingredients i reserva-la.
  2. Després, cou els pèsols en aigua bullent uns 5 minuts. Cola’ls i deixa’ls refredar.
  3. En un bol, barreja la farina de cigrons amb l’aigua fins que no quedin grumolls. Lamina ben fina la ceba i afegeix-la al bol, juntament amb els pèsols cuits.
  4. Incorpora el curri, el comí i la sal. Barreja-ho tot molt bé.
  5. Posa unes gotes d’oli en una paella i quan estigui calenta afegeix 2 cullerades de la massa que hem preparat, aixafant-la una mica fins que tingui forma rodona.
  6. Quan estigui daurada d’una banda, dona-li la volta i daura-la per l’altre costat. Treu-la i repeteix el procés amb tota la massa.
  7. Quan tinguis tots els pancakes fets, serveix-los amb la salsa de iogurt i unes fulles de menta fresca.

Tiramisú de maduixots

Els maduixots a l’abril encara estan boníssims i cal treure’n profit! La recepta que ens proposa la Inés de Domingo Juan és de categoria: tiramisú de maduixots.

Ingredients:

  • 500 g de maduixots
  • 100 g de sucre llustre
  • 250 g de formatge mascarpone a temperatura ambient
  • 350 ml de nata per muntar (molt freda)
  • 1 c/p d’extracte de vainilla
  • 6 melindros
  • 1 taronja
    Per decorar:
  • Maduixots
  • Festucs
  • Fulles de menta

Preparació:

  1. Munta la nata amb l’ajuda de les varetes de la batedora. Quan comenci a prendre consistència, afegeix el sucre i continua muntant-la fins que es formin pics.
  2. En un altre bol munta el mascarpone amb la vainilla.
  3. Afegeix a poc a poc la nata muntada amb ajuda d’una espàtula. Reserva a la nevera.
  4. Talla els maduixots a rodanxes i reserva’ls.
  5. Esprem les taronges i posa el suc en un plat.
  6. Mulla els melindros en el suc de taronja i posa’ls al fons de les copes.
  7. Afegeix una capa de la crema de mascarpone i una de maduixots. Alterna les capes fins a omplir les copes.
  8. Decora amb maduixots, festucs i menta.
  9. Reserva a la nevera fins al moment de servir.

Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes de temporada d’abril!

I si t’animes a fer aquestes receptes, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.

També et pot interessar aquesta recepta de gotets de pastís de formatge.