El nostre blog

Publicado el dia

Celebrem el Dia del Brownie!

Cada 11 de novembre se celebra el Dia Mundial del Brownie, el deliciós dolç d’origen nord-americà al qual és difícil resistir-se’n! L’origen del brownie està relacionat a un error en una cuina de Boston quan, el 1897, un cuiner va fer un bescuit de xocolata al qual se li va oblidar posar llevat. Del forn va sortir un bescuit de textura dura per damunt i d’interior tendre. A causa del seu color, a aquestes postres les van anomenar brownie (marronet).

Brownie de plàtan

En aquest brownie el plàtan madur hi aporta una textura extremadament humida, un sabor deliciós i un toc dolç que permet rebaixar la quantitat de sucre.

Ingredients:

  • 3 plàtans madurs
  • 3 ous
  • 45 g de mantega sense sal
  • 5 ml d’essència de vainilla
  • 80 g de sucre (o menys, si els plàtans són molt madurs)
  • 40 g de cacau en pols natural
  • 55 de farina de civada o de blat de rebosteria
  • Un pessic de sal
  • 1/2 c/p de llevat químic
  • 100 g de xocolata negra picada
  • 100 g de nous picades

Preparació:

  1. Folra amb paper antiadherent un motlle quadrat d’uns 22 cm de costat.
  2. Pela els plàtans i aixafa’ls amb una forquilla.
  3. Afegeix els ous i bat amb la mateixa forquilla o unes varetes.
  4. Agrega la mantega fosa, la vainilla i el sucre, i barreja.
  5. Incorpora el cacau tamisat, la civada o farina, la sal i el llevat. Barreja bé perquè no hi hagi grumolls.
  6. Finalment, posa la xocolata picada i les nous trossejades al gust, barrejant amb moviments suaus.
  7. Omple el motlle i enforna durant uns 30-35 minuts a 175º. Comprova el punt punxant amb un escuradents; hauria de sortir tacat, però no ple de massa líquida.
  8. Espera una mica fora del forn abans de desemmotllar i deixa refredar completament sobre una reixeta.

Brownie de carabassó

Recepta extreta de elsfogonsdelabordeta

Segurament et sorprendrà un brownie de carabassó, però t’assegurem que no es nota gens en el gust, però sí en la textura humida que li aporta. És una bona manera d’incorporar la verdura i, a més a més, és vegà!

Ingredients:

  • Un carabassó gran
  • 120 g de sucre panela
  • 125 ml d’oli d’oliva suau
  • 25 g de cacau pur
  • 200 g de farina integral
  • 1 i 1/2 culleradetes de llevat
  • Sal
  • 3 c/s de xips de xocolata

Preparació:

  1. Ratlla el carabassó, escorre’l bé sobre un colador perquè perdi l’aigua.
  2. Barreja la panela amb l’oli, afegeix el carabassó i el cacau en pols.
  3. Agrega la farina, el bicarbonat i la sal.
  4. Incorpora els xips de xocolata.
  5. Posa la massa en un motlle folrat amb paper de forn
  6. Forneja a 180º durant 40 minuts.
  7. Deixa refredar sobre una reixeta.

Blondies

Recepta extreta de divinacocina.es

Aquests mossets de galeta i xocolata es coneixen com a blondies i la recepta és molt fàcil. Són una barreja entre les cookies i els brownies, es podria dir que són brownies de galeta, amb una textura tova però consistent. Una delícia!

Ingredients:

  • 1 tassa i mitja de sucre morè
  • 1 tassa i mitja de farina
  • Mitja tassa de mantega (2 cullerades, uns 50 g)
  • 2 ous
  • 1 cullerada de vainilla líquida
  • 1 c/p de llevat químic
  • 1/2 c/p de sal
  • 1 tassa de xips de xocolata blanca o negra

Preparació:

  1. Posa en un bol el sucre morè, la mantega a temperatura ambient, els ous batuts i la vainilla.
  2. Barreja-ho tot molt bé fins que s’integri.
  3. Tamisa sobre el bol la farina amb el llevat i la sal i continua barrejant. Posa-hi també les llavors de xocolata.
  4. Posa la mescla en un motlle quadrat de 20 cm ben greixat amb mantega i empolvorat amb farina.
  5. Aplana la superfície perquè sigui regular.
  6. Enforna’l a 190º uns 18-20 minuts o fins que es dauri molt lleugerament la superfície i la massa estigui cuita (provem punxant un escuradents fins que surti net).
  7. Deixa’l refredar i talla’l en porcions de 3 cm de costat aproximadament.

Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes de brownie!

I si t’animes a fer aquestes receptes, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.

WEB DE COMPRA

També et poden interessar aquestes receptes pels amants de la xocolata.