El nostre blog

Publicado el dia

Fem un bon caldo?

Ara que comença el fred, va bé tenir un bon caldo a punt, oi? D’aquells que et fan entrar en calor i quan estàs refredat, et canvien la cara. Aquí et deixem una recepta:

caldo_casola
Imatge extreta de: www.eladerezo.hola.com

Els indispensables:

  • ½ pollastre tallat a trossos
  • 1 tros d’os de pernil
  • 1 tros de carn de boví
  • 1 os de canya
  • 2 pastanagues
  • 2 porros
  • 1 ceba
  • 1 patata
  • 1 branca d’api
  • oli d’oliva

Pas a pas:

Primer, prepara els ingredients
Cal netejar bé la carn i els ossos. Després, talla les verdures en trossos homogenis, que no siguin ni massa petits ni massa grans.

Fes que la carn agafi color
Posa una mica d’oli a l’olla i fica-hi la carn i la ceba fins que agafin color. Un cop aconseguit, afegeix la resta d’ingredients i cobreix-ho tot amb aigua.

espuma_caldo
Imatge extreta de: www.recetasdecocinadesergio.com

Ull amb l’espuma
Posa el foc alt i veuràs com a poc a poc els ossos van deixant anar una espuma blanquinosa, vés-la traient amb l’ajuda d’una cullera.

Ara toca esperar
Baixa el foc fins que et quedi a un punt mitjà i deixa-ho durant aproximadament 1 hora i mitja. T’aconsellem que li vagis fent un ull per treure-li l’espuma que anirà deixant.

L’últim pas
Cola el caldo i si veus que té un gust massa fort per tu, afegeix-li una mica d’aigua. Ja el tens llest per menjar, congelar o les dues coses.

Que us aprofiti!