El nostre blog

Publicado el dia

Carabassons farcits amb carn

Aquest carabassons farcits amb carn constitueixen per si sols un plat únic nutritiu i equilibrat.

Dificultat: baixa
Temps de preparació: 15 min
Temps de cocció: 30 min

Plat compatible amb dieta sense ou, baixa en colesterol

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 380
Hidrats: 148 (39%)
Proteïnes: 91 (24%)
Lípids: 125 (33%)

Ingredients

– 1 carabassó
– 50 g de carn picada de vedella i porc
– 1 tomàquet madur
– 1 ceba
– ¼ de got de vi negre
– 1 fulla de llorer
– sal i pebre

Per a la beixamel:

– 1 cullerada de farina
– 1/2 got de llet descremada
– 1 cullerada d’oli
– 1 pessic de sal

Preparació

Renteu els carabassons i talleu-los en rodanxes molt gruixudes, intentant que es puguin plantar. Traieu-ne la polpa, amb precaució de no foradar-los, amb un estri per fer boles de meló o amb una cullera petita. Guardeu la part la polpa.
Poseu sal als carabassons i coeu-los amb poca aigua, o bé al vapor, durant uns 10 minuts. Retireu-los del foc i deixeu-los escórrer damunt d’un paper o drap de cuina.
Renteu, peleu i tritureu la ceba i el tomàquet. Poseu en una cassola al foc un raig d’oli i la ceba triturada; coeu-la a poc a poc i després afegiu-hi la carn picada i la polpa que heu tret dels carbassons tallada a daus petits.
Quan la carn estigui daurada, poseu-hi el tomàquet triturat, un polset de sal i pebre, la fulla de llorer i deixeu-ho coure una estona. Afegiu-hi un raig de vi negre, deixeu reduir l’alcohol i afegiu-hi 1 got d’aigua o de brou de carn. Deixeu-ho coure entre 15 i 20 minuts.
Col·loqueu el farcit que heu fet al punt 4 als carabassons.

Salsa beixamel: dins un cassó, poseu-hi una mica d’oli, afegiu-hi una cullerada de farina i, sense deixar de remenar, afegiu-hi a poc a poc la llet i un polset de sal; remeneu-ho fins que s’espesseixi i retireu-ho del foc.
Escalfeu-ho al forn o al microones. Serviu-ho.

Comentaris

Tot i que és un plat que conté proteïna animal, la quantitat de greixos saturats és mínima. El farcit es pot variar: pot ser de bolets, gambes, peix… Abans de posar-ho al forn, hi podeu afegir formatge ratllat. Com que porta molt poca proteïna, permet un segon amb peix o a base d’ou. És un plat apte per a altres dietes: es pot cuinar sense sal (fer la beixamel aromatitzada) o amb farina de blat de moro (per a dietes sense gluten).