El nostre blog

Publicado el dia

3 salses casolanes per unes barbacoes irresistibles!

Amb aquestes 3 salses casolanes que et proposem avui les teves barbacoes seran recordades per tots els teus amics! Avui, aprendràs a fer la famosa salsa tximitxurri, la clàssica salsa barbacoa i la deliciosa salsa roquefort. En pots elaborar tant com vulguis i oferir-les als teus convidats perquè redescobreixin nous sabors amb cada bocí de carn.

Salsa tximitxurri

Recepta extreta de cocinafacil

Segur que n’has sentit a parlar però sabries elaborar-la? Doncs és molt fàcil i preparar-la només et durà cinc minutets.

Ingredients:

  • 1 all
  • 1 xili vermell
  • Julivert
  • Coriandre
  • 1 cullerada de vinagre
  • 2 cullerades d’oli d’oliva

Preparació:

  1. Posa-ho tot a la picadora i tritura-ho fins que quedi una mescla homogènia.
  2. Per acabar, posa-hi una mica de sal i el poses a la nevera abans de servir.

Salsa barbacoa casolana


Recepta extreta de splendaenespanol

Com el seu nom indica, és perfecta per combinar amb la carn acabada de sortir de la barbacoa. La trobaràs envasada però com pots elaborar-la de manera casolana?

Ingredients:

  • 1 ceba tendra
  • 15 g de sucre morè
  • 1 gra d’all
  • 30 g de quètxup
  • 15 g de tomàquet concentrat
  • 15 g de salsa Worcestershire
  • 30 g de mel
  • 10 g de pebre vermell dolç
  • 15 ml d’oli d’oliva verge extra
  • Sal i pebre al gust

Preparació:

  1. Col·loca una paella amb oli al foc i afegeix la ceba picada, l’all i el sucre morè.
  2. Quan comenci a caramel·litzar, hi afegeixes la sal i el pebre i ho retires del foc.
  3. Afegeix el quètxup, el concentrat de tomàquet, la salsa Worcestershire, la mel i el pebre vermell.
  4. Ara només cal barrejar-ho bé i passar-ho per la batedora.

Salsa Roquefort


Recepta extreta de cookinginsens

Una salsa senzilla i excel·lent per a tots els amants d’aquest famós formatge. Combina molt bé amb carns fortes com podria ser un bon entrecot de vedella 100% criat a Lleida.

Ingredients:

  • 45 g de formatge Roquefort
  • 200 ml de nata líquida
  • Un polsim de nou moscada
  • Oli d’oliva

Preparació:

  1. Prepara la paella amb una mica d’oli i desfés-hi el formatge Roquefort a foc lent.
  2. Afegeix la nata líquida i no deixis de remoure.
  3. Condimenta-ho amb una mica de nou moscada i deixa que cogui fins que sigui prou espessa.

Esperem que t’hagin agradat les propostes, com veus són molt senzilles de fer. I si vols gaudir-les al màxim, recorda degustar-les amb una carn de qualitat. El Jaime, un dels nostres experts, t’explica en aquest article alguns consells per triar bé la carn de les teves barbacoes.

Recorda que a Plusfresc tens una àmplia oferta de carn de la marca 100% Criat a Lleida perquè les teves barbacoes sempre et surtin delicioses!