El nostre blog

Publicado el dia

XL Aplec del Caragol

aplec.org

Hem hagut d’esperar una setmaneta més, però per fi ja el tenim aquí: del 31 de maig al 2 de juny torna l’Aplec del Caragol, una de les millors festes gastronòmiques catalanes… i aquest any ja en portem 40! 

El 1980, 300 persones es van agrupar per celebrar el primer aplec a la vora del riu Segre. No hi havia gaire infraestructura, però ja existien 12 colles -la primera de totes, l’Ordre del Cargol. L’any següent la festa ja incorporava un cercavila per la ciutat de Lleida, i de mica en mica, aquell petit àpat col·lectiu es va anar convertint en la gran celebració que coneixem avui en dia. 

I és que enguany tenim un Aplec XL: després de 40 anys, aquells 300 penyistes s’han convertit en 13.500, als que s’ha de sumar els 200.000 visitants que venen a gaudir d’aquesta tradició tan lleidatana. No és tan estrany doncs, que en només 3 dies s’arribi a consumir 12 tones de caragols.

aplec.org

Per més que aquests animals siguin els protagonistes absoluts de l’Aplec, també t’ho pots passat bé al marge de les teves preferències culinàries. Durant els últims dies, ja hem pogut gaudir de curses, premis literaris, teatre i música, i aquest cap de setmana també trobaràs una gran oferta d’activitats per a tots els gustos. 

La primera nit, després de l’acte inaugural amb lo Sr. Postu i Caragolillo Brillo, podràs gaudir del sopar de germanor, concerts i karaoke. El dissabte ve carregat de tallers infantils, música, castellers, sardanes i fins i tot un campionat de videojocs! I el diumenge, no et perdis el cercavila del matí i la xarangada de fi de festa.  

I això només és una petita part! Si encara no t’has decidit, et recomanem que facis un cop d’ull a la llista completa d’activitats de la web de l’Aplec. 

T’esperem aquest cap de setmana als Camps Elisis de Lleida! 

aplec.org