El nostre blog

Publicado el dia

Idees per jugar amb nens a casa

“I avui què farem?” Passar temps en família pot ser molt divertit, però després de tants dies tancats és possible que ja comencis a quedar-te sense idees per jugar amb nens a casa. Si aquesta pregunta cada cop et costa més de respondre, no pateixis: et portem algunes propostes per dir adéu a l’avorriment!

Que comenci l’espectacle! Convida als teus fills a inventar-se una obra de teatre al voltant d’un tema o objecte triat per tu. Després dona’ls un temps perquè puguin preparar-se-la, i grava la funció! 

Carreres de crancs. Una proposta per cremar molta energia: fes que els teus fills competeixin entre ells caminant com crancs tan ràpid com puguin. Un cop ja se’ls hi doni bé, que intentin fer el mateix però amb un objecte sobre la panxa (com un peluix). Si els hi cau, hauran de tornar a començar!

Amb les mans a la massa. Busqueu un tutorial sobre com fer plastilina (com per exemple aquest) i feu-ne vosaltres mateixos. Així es divertiran el doble! Els nens més grans també poden investigar com fer el seu propi slime. 

Carreteres interminables. Feu servir cinta de carrosser (o cinta de pintor) per fer un increïble sistema de carreteres pels seus cotxes de joguina. Intenteu fer-lo tan gran com sigui possible i que passi per sobre de molts obstacles.

whatmomslove.com

D’acampada… a dins de casa? Si teniu una tenda petita, podeu montar-la a dins i deixar que hi passin la nit amb sacs de dormir. Si no, podeu crear el vostre propi refugi amb llençols, coixins i mantes.

Buscar el tresor. Amaga la seva joguina preferida o un petit regal en algun lloc de la casa i dona’ls pistes per trobar-lo. Cada una ha de ser una endevinalla que els servirà per trobar la següent.

Punts de llibre. Fes que dissenyin un punt de llibre per a cada membre de la família. No només valen les pintures, també els poden fer retallant formes divertides o amb origami. 

Els clàssics. Els puzzles i els legos són les activitats per excel·lència dels dies de pluja. Si encara no has descobert per què, ara és un gran moment per fer-ho.

 

Esperem que us ho passeu molt bé amb aquestes propostes. I qui sap, potser ben aviat podrem escriure un article amb idees per jugar fora de casa!