El nostre blog

Publicado el dia

Curiositats sobre les castanyes… Quantes en saps?

La tradició mana: les castanyes són les protagonistes de les nostres receptes d’octubre, però… Ho saps tot sobre elles? Avui ens hem aixecat curiosos i hem decidit investigar una mica més sobre aquest saborós fruit sec que tantíssim ens agrada. Mira tot el que hem descobert!

1) Fora mites! Tot i ser un fruit sec, les castanyes no tenen tantíssimes calories com molta gent pensa. De fet, més del 40% de la seva composició és… aigua! Tenen només 2,6 grams de greixos per 100 grams, mentre que les anous, per exemple, en tenen 59. Quina sorpresa, oi?

2) Baixes en greix, baixes en Omega 3: no és or tot el que lluu, i no són rics en Omega 3 tots els fruits secs. És el cas de les castanyes, les quals tenen un contingut molt reduït d’aquest saludable àcid gras.

3) Es poden congelar! Si a casa sou fanàtics de les castanyes, no dubteu en guardar-vos unes quantes al congelador… Podreu donar-vos un sorprenent caprici a l’agost!

4) Són bastant complicades de recol·lectar, ja que s’amaguen de dos en dos o de tres en tres dins d’una closca molt espinosa anomenada pelló. Per això han d’agafar-se amb uns guants especials un cop han caigut de l’arbre.

5) “Quina castanya!”: aquesta expressió per fer referència a un cop molt fort, prové de l’impacte que produeixen les castanyes en caure del castanyer.

6) Per què es mengen a Tots Sants? Els historiadors creuen que la castanya deriva d’antics àpats funeraris, en els quals no se servien més aliments que llegums i fruita seca i, mentre torraven castanyes, resaven el rosari.

Saps alguna curiositat més sobre les castanyes?