El nostre blog

Publicado el dia

Consells per mantenir la casa calenta (sense apujar la calefacció)

Amb el canvi d’hora, la foscor ens confirma la tardor i ens anuncia l’hivern: els dies són molt més curts, però sobretot molt més frescs. Jerseis, barrets, botes… Per sortir al carrer ja toca tapar-se bé! I no només al carrer, dins de casa també es comença a notar l’arribada del fred.

És hora de treure les mantes dels armaris, de rentar els pijames d’hivern i, mal que ens pesi a final de mes, ja toca començar a encendre radiadors i calefactors. Però, tranquils! No només de calefacció es manté un pis calent! Hi ha alguns truquets molt senzills que ens poden ajudar a mantenir a fora el fred:

Aprofitar el sol: encara que surti poqueta estona, a l’hivern el sol és el nostre millor amic. Durant les hores que el sol toqui a cada habitació, procura mantenir les persianes ben obertes perquè actuï de llar de foc.

Frena les entrades de fred: d’una banda, hem de tenir en compte que igual que entra la calor del sol, entra el fred de la foscor. Quan es faci de nit, és recomanable abaixar les persianes per augmentar l’aïllament de la casa. A més a més, és molt recomanable i efectiu posar cintes adhesives d’escuma o silicona a les finestres, i sota portes. No només eviten que entri el fred, sinó que ajuden que no marxi la calor!

Cobreix les parets més fredes: en termes de temperatura, no és el mateix una paret compartida amb un veí que una que toca directament a l’exterior. Les parets no fan miracles! I, evidentment, s’enfreden i emeten fred cap a l’interior. Detecta quines són les teves i cobreix-les amb prestatges, tapissos, quadres, suro o, fins i tot, algun recobriment de fusta. Es nota!

Vesteix el terra: igual que amb les parets, cobrir el terra amb catifes, especialment en aquelles habitacions on no hi ha parquet, ajuda molt a allunyar el fred. Les de llana i pel llarg són les més eficaces, però no són gaire recomanables si pateixes alguna al·lèrgia. En aquest cas, millor tria les d’algues, jute o coco.

Optimitza els radiadors: d’una banda, evitar posar mobles grans davant, ja que absorbeixen la calor i eviten que s’escalfi l’habitació. D’altra banda, pots posar paper d’alumini a la paret de darrere del radiador per reduir la pèrdua de calor fent que aquesta canviï de direcció cap a nosaltres.