El nostre blog

Publicado el dia

Com fer que la teva rosa de Sant Jordi duri més

Serien tan maques les roses si no fossin efímeres? Costa de dir, però el que sí que sabem és que ens sap molt greu haver-nos-en de despedir tan aviat. Per això, ara que s’acosta Sant Jordi et portem uns trucs perquè els hi puguis robar uns dies més i puguin seguir perfumant casa teva.

1) A l’aigua de seguida: Com abans la tornis a submergir en aigua, més et durarà: és una carrera contra rellotge. El millor és que te la compris quan ja estiguis marxant cap a casa.

2) Talla-la bé: La rosa ha de tenir un tall en diagonal al final de l’esqueix perquè pugui absorbir més aigua. Segurament ja el tindrà, però si no, li pots fer tu amb un ganivet o tisores de podar. Aprofita per retirar les fulles que quedarien sota l’aigua, ja que poden fer que apareguin microorganismes.

3) Vigila la temperatura: Posa el gerro a un lloc fresc, apartat del sol, les altes temperatures i la sequedat. Vigila també la temperatura de l’aigua: si està massa freda és més difícil d’absorbir, és millor fer servir aigua tèbia.

4) La famosa aspirina: El mite que diu que posar una aspirina o dues a l’aigua va bé és cert, ja que l’àcid acetilsalicílic preveu la formació de microorganismes que faran que la planta es descomposi més ràpid.

5) Aparta-la de la fruita: No la col·loquis a prop d’un bol de fruita ja que aquesta emet etilè, un gas que farà que es panseixi.

6) Aigua nova: Canvia l’aigua cada 2 o 3 dies per preveure la formació de microorganismes. Si havies fet servir algun conservant (com les aspirines), cal tornar-ne a posar. Aprofita per tallar uns centímetres de tija.

7) És més fàcil conservar una rosa fresca: Si la rosa ja estava passada, hi podràs fer ben poca cosa, per això el més important és trobar la rosa ideal abans de comprar-la. Si tries una rosa de floristeria professional, haurà estat refrigerada i cuidada durant el trajecte fins a la parada i és probable que et duri més. També et recomanem que la pessiguis lleugerament just a la base del calze, a on els pètals s’uneixen a la tija. Si notes aquesta zona ferma, és una rosa fresca.