El nostre blog

Publicado el dia

7 plans per aprofitar la tardor

Tornar a la rutina seria molt més dur si no tinguéssim una estació tan agradable com la tardor per fer-nos companyia. Ara que està a punt d’arribar, et volem fer algunes propostes que t’ajudaran a treure-li tot el suc.

  1. Una excursió amb bicicleta. Ara que encara fa bon temps, però la calor asfixiant de l’estiu ja s’ha apagat, és un bon moment per cordar-nos el casc i tornar-nos a enfilar a la bicicleta. Molts dels nostres carrils bici i vies verdes estan situats en entorns naturals de gran bellesa, i aquesta tardor, t’estan esperant!
  2. Descobrir la migració de les aus. Durant aquests mesos, milions d’ocells creuen Catalunya buscant temperatures més càlides. Si els vols veure, et recomanem agafar uns bons prismàtics i anar a zones humides com el Delta de l’Ebre o els Aiguamolls de l’Empordà.
  3. Resguardar-se del fred a casa. Els dies que l’hivern comença a treure el cap, no hi ha res com fer crispetes i embolicar-se amb una manta per veure una bona pel·lícula. I si tens una llar de foc, aquest any ja la pots estrenar!
  4. Anar de càmping. Si trobes a faltar les vacances, una escapada de cap de setmana segur que t’anirà la mar de bé. Això sí, consulta la previsió meteorològica abans de marxar!
  5. Aprofitar els ingredients de tardor per inventar-se postres. Si ja en tens prou de torrar castanyes i moniatos, inspira’t en fruites com el raïm, el caqui, les magranes o les pomes per crear la teva pròxima obra mestra.
  6. Passejar per un bosc de fulla caduca. En què penses quan sents la paraula “tardor”? Segurament en paisatges tacats de verd, groc, ocre i vermell. Un dels millors llocs de Catalunya per gaudir d’aquest espectacle multicolor és la Fageda d’En Jordà, a la Garrotxa.
  7. Anar a caçar bolets. I acabem amb un clàssic, ja que no ens els podíem deixar! Busca una bona pineda amb zones d’obaga i solana i prepara’t per omplir el cistell… si ningú t’ha passat al davant!

http://blogs.descobrir.cat