El nostre blog

Publicado el dia

10 IDEES D’ORGANITZACIÓ QUE ET FAN LA VIDA MÉS FÀCIL

Moltes vegades fa mandra posar-se a endreçar la casa, però, oi que quan ja ho hem fet sentim una satisfacció interior difícil d’explicar?

Diuen que un entorn ordenat facilita la concentració i la productivitat, per no parlar de la ràbia que ens estalviarà la propera vegada que cerquem alguna cosa i no la trobem. Avui et portem 10 idees molt senzilles d’organització que pots posar en marxa aquest cap de setmana, aprofitant que el temps no acompanya per estar tot el dia al carrer. Es tracta de trucs senzills, fets amb coses que tens a l’abast o a preus molt econòmics i que t’aportaran un benefici extra d’organització. Som-hi!

1. Llençols conjuntats i endreçats.

A qui no li ha passat que no troba aquella funda de coixí a joc amb el llençol? Si poses en pràctica aquest mètode tan senzill, sempre estarà tot a mà quan el necessitis. Es tracta de doblegar el joc complet de llençols i ficar-ho dins de la seva funda de coixí corresponent. Un paquetet= 1 joc de llit!

Foto: Martha Stewart
Foto: Martha Stewart

2. Sabater penjant convertit en organitzador de neteja.

Un senzill i barat sabater per penjar es converteix en un útil sistema d’emmagatzematge dels teus productes de neteja. Només ho has de penjar a l’interior de la porta d’un dels armariets de la cuina i ja està. Tot a mà!

Font: Dee The Creative Mom
Font: Dee The Creative Mom

3. Nevera en ordre.

Iogurts que es caduquen perquè estaven amagats sota una coliflor; pots de maionesa duplicats… La teva nevera també pot ser objecte d’una acurada organització si fas servir quelcom tan senzill i tant a l’abast com les típiques cistelles de filferro de divers ús. Podràs veure d’un cop què contenen, evitaràs desplaçaments i podràs organitzar per categories.

Font: Goodbye House, Hello home.
Font: Goodbye House, Hello home.

4. No més cables a la vista.

Les mateixes cistelles de filferro, enganxades sota la teva taula de treball, són uns excel·lents contenidors de cables i multi endolls. Evitaràs estrès visual i també més d’un ensopec.

Font: Martha Stewart
Font: Martha Stewart

5. Manicura vistosa.

Les estanteries especieres d’Ikea tenen usos molt versàtils. Ens ha cridat l’atenció aquesta idea: emmagatzematge de pots de pintura d’ungles. Una forma bonica i pràctica de tenir-los tots al teu abast al bany.

manicura especier
Font: This mom’s gonna snap!

6. Vetes i fils endreçats.

Si ets una mica costuretes i t’agrada el món “crafty”, de ben segur acumules un munt de restes de cintes, vetes i fils que ronden en alguna caixa o calaix i s’enreden entre ells. Aquesta idea és molt bona: enrotlla els sobrants en palets de gelat i fica’ls a un pot de vidre: els tindràs a la vista i fàcilment a l’abast.

Font: Pinterest
Font: Pinterest

7. Plats i estris de cuina “vintage” com a joiers.

Tots tenim tasses o platets orfes, supervivents d’un històric de trencadisses o alguna peça antiga que acumula pols a un moble. Doncs bé, aquests recipients són una forma molt decorativa de guardar i tenir accés ràpid a les teves joies i bijuteria. A sobre d’un tocador o del moble del bany fan molt de goig!

Font: Pinterest
Font: Pinterest

8. Calaix antic per guardar pots

I seguim amb els aires “vintage” amb aquesta idea tan decorativa. Es tracta de reciclar un calaix d’algun moble antic i fet malbé (brocanters i mercats de puces en van plens) i fer-los servir com a caixeta contenidora de pots de bany (perfums, cremes, olis…). Bonic, bonic!

Font: Pinterest
Font: Pinterest

 9. Rebost de foto

Si tens un armari o una estanteria dedicats a rebost, aquesta solució és efectiva i també fa goig. Es tracta de posar (un altre cop) cistelles de filferro i amuntegar les conserves per tenir-les sempre a l’abast i, de pas, poder tenir el rebost ben assortit.

Font: Eleven cables
Font: Eleven gables                

 10. Correu organitzat

Factures, papers importants, fulletons… Se’t queden acumulats al moble de l’entrada de casa? Doncs només has de fer servir un subjecta tovallons (si és vintage, millor) com a organitzador de correu. Oi que és bona idea?

Font: Dottie Angel
Font: Dottie Angel

Si el fred del cap de setmana no convida a sortir, aprofita per posar en pràctica alguna (o totes) d’aquestes idees. Ja ens explicaràs!