El nostre blog

Publicado el dia

Consells per combatre l’astènia primaveral

Encara que no hi ha estudis concloents, els experts calculen que gairebé la meitat de la població pot patir, amb major o menor intensitat, el que es coneix com a astènia primaveral, una sèrie de símptomes deguts al procés pel qual el nostre organisme ha d’adaptar-se al canvi d’estació.

Però que sigui un trastorn comú i transitori, no vol dir que t’hagis de resignar a patir la falta d’energia que el caracteritza, així que t’explicarem com reduir les molèsties i recuperar la vitalitat seguint els cinc consells que et proposem a continuació.

1. Dieta rica en vitamines i minerals

Ajuda al teu sistema immunitari seguint una alimentació sana i equilibrada, rica en verdures de fulla verda, fruites, llegums i cereals integrals.

2. Bona hidratació

Estigues ben hidratat bevent aigua, brous, infusions … La deshidratació, entre altres coses, causa fatiga mental i dificulta la concentració.

3. Activitat física

No et deixis vèncer per l’apatia i procura fer exercici moderat cada dia. Mantenir-actiu és el millor antídot contra el cansament.

4. El sol, un aliat

Aprofita que els dies són més llargs per exposar-te més temps a la llum del sol. Fer una passejada de 30 minuts cada dia, seure una estona en un banc de parc… No només t’ajuda a activar-te, sinó que a més contribueix a fer que el teu cos s’adapti abans a la transició dels dies freds i foscos de l’hivern a la lluminositat dels dies primaverals.

5. Horaris ordenats

Procura seguir uns horaris regulars de menjars, rutines … El bon temps sovint ens “convida” a alterar els nostres ritmes habituals i a portar un estil de vida més desordenat.

Esperem que amb aquests consells l’astènia primaveral no sigui tan terrible i que tornis a recuperar l’energia ben aviat!

També et pot interessar:
https://www.plusfresc.cat/benestar-plusfresc/consells-per-gestionar-el-teletreball/