El nostre blog

Publicado el dia

3 receptes ràpides i fresques per l’estiu

Sents que a l’estiu tens menys gana? No vols ni sentir a parlar de posar-te a cuinar? Ara és molt important menjar bé i estar hidratat. Per això et portem 3 receptes molt senzilles i ràpides de preparar que et vindran de gust fins i tot el dies més calorosos d’estiu.

1 Sopa de meló

Ingredients:

  • 1 kg de meló
  • 150 g de pernil salat
  • 1 iogurt natural
  • Pebre
  • Sal
  • Fulles de menta

Elaboració:

  1. Talla el meló i treu-ne les llavors.
  2. Reserva algunes boles de meló, que pots fer amb una cullereta especial.
  3. Trosseja el meló i passa’l per la batedora amb un iogurt.
  4. Afegeix sal i pebre al gust i reserva la crema a la nevera fins l’hora de servir.
  5. A l’hora de menjar, afegeix les boletes de meló, uns encenalls de pernil i les fulles de menta per decorar.

2 Amanida de formatge i ruca sobre torrada amb codonyat

Ingredients:

  • 4 llesques de pa rústic
  • 250 g de formatge cremós tipus brie
  • 40 g de codonyat
  • 40 g de ruca
  • 1 poma Granny Smith
  • Per la vinagreta: 60 ml d’oli d’oliva verge, 10 g de pinyons picats, 10 ml de vinagre de poma i 1 gra d’all

Elaboració:

  1. Talla el pa amb la forma que t’agradi, torra’l i unta’l amb codonyat.
  2. Escalfa el formatge brie amb un toc molt breu de paella i posa’l sobre el codonyat.
  3. Corona-ho tot amb ruca i afegeix per sobre la vinagreta.
  4. Per elaborar la vinagreta, frega l’all pel bol on la faràs. Barreja tots els ingredients i deixa’ls madurar.

3 Amanida amb peres, formatge de cabra, anacards i salsa de mostassa

Ingredients:

  • Un enciam, preferiblement “trocadero”
  • 3 peres madures Conference
  • 200 g de formatge Lo Blanejat
  • Anacards o nous del país
  • Per la vinagreta: 4 cullerades soperes d’oli d’oliva verge, 1,5 cullerades soperes de suc de llimona, 1 culleradeta de mostassa i un toc de pebre negre i salt.

Elaboració:

  1. Neteja bé l’enciam i evita que quedi aigua. Neteja i pela les peres i talla-les a quarts. Posa-hi una mica de suc de llimona perquè no s’oxidin.
  2. Talla el formatge.
  3. Prepara la salsa posant l’oli, el suc de la llimona, una culleradeta de mostassa, un toc de pebre i sal i emulsiona-ho.
  4. Presenta el plat amb l’enciam tallat, les peres, els anacards una mica picats i el formatge. Amaneix-ho tot amb la vinagreta.

 

Què t’han semblat aquestes receptes fresques? A nosaltres se’ns ha obert la gana. Ja ho veus, a l’estiu també tens opcions per menjar bé, saludable i fresc. Comenta’ns al nostre Facebook quina has provat.