El nostre blog

Publicado el dia

10 IDEES D’ORGANITZACIÓ QUE ET FAN LA VIDA MÉS FÀCIL

Moltes vegades fa mandra posar-se a endreçar la casa, però, oi que quan ja ho hem fet sentim una satisfacció interior difícil d’explicar? Aqui et portem 10 idees d’organització per facilitar-te la vida.

Diuen que un entorn ordenat facilita la concentració i la productivitat, per no parlar de la ràbia que ens estalviarà la propera vegada que cerquem alguna cosa i no la trobem. Avui et portem 10 idees molt senzilles d’organització que pots posar en marxa aquest cap de setmana, aprofitant que el temps no acompanya per estar tot el dia al carrer. Es tracta de trucs senzills, fets amb coses que tens a l’abast o a preus molt econòmics i que t’aportaran un benefici extra d’organització. Som-hi!

1. Llençols conjuntats i endreçats.

A qui no li ha passat que no troba aquella funda de coixí a joc amb el llençol? Si poses en pràctica aquest mètode tan senzill, sempre estarà tot a mà quan el necessitis. Es tracta de doblegar el joc complet de llençols i ficar-ho dins de la seva funda de coixí corresponent. Un paquetet= 1 joc de llit!

2. Sabater penjant convertit en organitzador de neteja.

Un senzill i barat sabater per penjar es converteix en un útil sistema d’emmagatzematge dels teus productes de neteja. Només ho has de penjar a l’interior de la porta d’un dels armariets de la cuina i ja està. Tot a mà!

3. Nevera en ordre.

Iogurts que es caduquen perquè estaven amagats sota una coliflor; pots de maionesa duplicats… La teva nevera també pot ser objecte d’una acurada organització si fas servir quelcom tan senzill i tant a l’abast com les típiques cistelles de filferro de divers ús. Podràs veure d’un cop què contenen, evitaràs desplaçaments i podràs organitzar per categories.

4. No més cables a la vista.

Les mateixes cistelles de filferro, enganxades sota la teva taula de treball, són uns excel·lents contenidors de cables i multi endolls. Evitaràs estrès visual i també més d’un ensopec.

5. Manicura vistosa.

Les estanteries especieres d’Ikea tenen usos molt versàtils. Ens ha cridat l’atenció aquesta idea: emmagatzematge de pots de pintura d’ungles. Una forma bonica i pràctica de tenir-los tots al teu abast al bany.

6. Vetes i fils endreçats.

Si ets una mica costuretes i t’agrada el món “crafty”, de ben segur acumules un munt de restes de cintes, vetes i fils que ronden en alguna caixa o calaix i s’enreden entre ells. Aquesta idea és molt bona: enrotlla els sobrants en palets de gelat i fica’ls a un pot de vidre: els tindràs a la vista i fàcilment a l’abast.

7. Plats i estris de cuina “vintage” com a joiers.

Tots tenim tasses o platets orfes, supervivents d’un històric de trencadisses o alguna peça antiga que acumula pols a un moble. Doncs bé, aquests recipients són una forma molt decorativa de guardar i tenir accés ràpid a les teves joies i bijuteria. A sobre d’un tocador o del moble del bany fan molt de goig!

8. Calaix antic per guardar pots

I seguim amb els aires “vintage” amb aquesta idea tan decorativa. Es tracta de reciclar un calaix d’algun moble antic i fet malbé (brocanters i mercats de puces en van plens) i fer-los servir com a caixeta contenidora de pots de bany (perfums, cremes, olis…). Bonic, bonic!

 9. Rebost de foto

Si tens un armari o una estanteria dedicats a rebost, aquesta solució és efectiva i també fa goig. Es tracta de posar (un altre cop) cistelles de filferro i amuntegar les conserves per tenir-les sempre a l’abast i, de pas, poder tenir el rebost ben assortit.

 10. Correu organitzat

Factures, papers importants, fulletons… Se’t queden acumulats al moble de l’entrada de casa? Doncs només has de fer servir un subjecta tovallons (si és vintage, millor) com a organitzador de correu. Oi que és bona idea?

Si el fred del cap de setmana no convida a sortir, aprofita per posar en pràctica alguna (o totes) d’aquestes idees. Ja ens explicaràs!